Elterelés / Felvilágosító szolgáltatás droghasználat miatti eljárás esetén

 

Path splits two directions, fork in the road

Ha droghasználat miatt eljárás indult ellened, választhatod a megelőző felvilágosító szolgáltatást, közismert nevén az elterelést. Az elterelés révén az alkalmi (nem függő) szerhasználók, mentesülhetnek az esetleges büntetés alól, és szakemberek segítségével önismeretre tehetnek szert.

Mi történik?

Az elterelés csoportos vagy egyéni formában zajlik. A csoportfoglalkozáson munkatárs és önkéntes segítő vezetésével, egy‐egy témát járunk körül, szabad beszélgetés, önismereti gyakorlat formájában.

A csoportos foglalkozások időpontja:

  • Kedd 16:30‐18:00
  • Szerda 17:00‐18:30
  • Csütörtök 17:00‐18:30

Cím: 1122 Budapest. Csaba u. 3.

Hogyan jelentkezhetsz?

Telefonon  jelentkezhetsz: a +36 1 224 01 22 számon, vagy személyesen Balogh Annánál, az iroda nyitvatartási idejében. A csoporthoz való csatlakozást egyéni konzultáció előzi meg.

Elkérjük a papírjaidat, melyet a rendőrségről, ügyészségről, pártfogótól hozol, amin szerepel az ügyszám. Az elterelés elkezdéséhez szükséges egy pszichiátertől származó előzetes állapotfelmérés is (egy igazolás arról, hogy ez az elterelési forma való neked); szükség esetén segítünk abban, hol tudod ezt beszerezni. Ha minden papír rendelkezésedre áll, megállapodást kötünk, és elkezdheted a programot.

Az elterelés menete

Az elterelés hossza minimum 6 hónap, összesen 12 alkalom. Havonta kétszer, kéthetente jöhetsz. Két megjelenés között nem telhet el több mint 30 nap, mert akkor az elterelésed megszakad, és újból kell kezdened az egészet. Az első alkalom után, kézhez kapsz az elterelés elkezdéséről szóló hivatalos igazolást, 3 példányban, amit el kell juttatni az eljáró hatóságokhoz. A folyamat végén, 12 alkalom után, szintén adunk 3 igazolást a program befejezéséről, amit ha eljuttatsz a hatóságokhoz, lezárják az ellened folyó eljárást.