Válaszút Drogkonzultációs Iroda | Munkatársaink
219
page-template-default,page,page-id-219,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Munkatársaink

 

skype

victorne-erdos-eszterVictorné Erdős Eszter

Kicsi koromtól fogva mindig vonzódtam azokhoz, akiket mások elkerültek, bántottak. Édesanyám például óvónő volt, és iskola után gyakran mentem be a munkahelyére. Ott, ha hallottam, hogy panaszkodik egy gyerekre, hogy milyen rossz, nem lehet bírni vele, akkor én azzal barátkozni kezdtem, babusgattam, és ha mentem, mindig őt kerestem. Anyukám nevetett ezen, de azt hiszem, kicsit büszke is volt rá, mert másoknak gyakran elmesélte, hogy “Eszter mindig a legelvetemültebb gyereket dajkálja”.

“Ó Mester add, hogy vigasztaljak mást,
És ne csak magamnak keressek vigaszt,
Legyek megértő, ne csak megértett,
Szeressek, ahogy Te szerettél minket!”
(Nap fivér, Hold nővér c. filmből)

Önéletrajz letöltése

selmeczi_lajosSelmeczi Lajos

1968-ban születtem Budapesten, itt is nõttem fel a Füredi úti lakótelepen.
2000 óta a családommal Nyergesújfalun élek. Nős vagyok, 4 fiúgyermekünk van. Regő Bekény 1995-ben, Bende Mór 1998-ban, Soma Bese 2001-ben és Berke Ábris 2009-ben születtek.

Teológiát, mentálhigiénét és szupervízori szakképzést végeztem. 1992 óta foglalkozom szenvedélybetegekkel, drogfogyasztókkal és hozzátartozóikkal.

2004-ben kerültem a Válaszút Misszióhoz, melynek jelenleg a program koordinátora vagyok. Feladataim közé – az intézmény ellátási területeinek szakmai koordinációján túl – a büntetés-végrehajtási intézetekben végzett programok, valamint hozzátartozókkal végzett tanácsadás, és konzultáció tartozik.

Önéletrajz letöltése

balogh-annaBalogh Anna

1987-ben születtem. Nagykanizsán nőttem fel, 18 éves koromban felkerültem Budapestre. A Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakán végeztem, 2011 áprilisa óta dolgozom a Válaszútban. Senki sincs itt véletlenül, úgy gondolom én sem.

Hiszem azt, hogy minden embernek szüksége van arra, hogy beteljesítse személyes életfeladatát. Önmagunk és egymás megismerése fontos építőköve lehet az Útnak, melyet Isten készített.

 

 

eross-evaEröss Éva

1967-ben születtem Budapesten. Férjemmel 1990-ben házasodtunk össze, 7 közös gyermekünk született.

A Misszióval 1994-ben ismerkedtem meg, hozzátartozóként. Én magam is Zsibriken találtam meg a szabadulást, megtértem és eldöntöttem, hogy segítő leszek, ha gyerekeink nagyobbak lesznek.

Ezzel a céllal tanultam szociálpedagógiát, és kezdtem tanulni családterápiát. 2008 óta dolgozom a Válaszút Misszióban. Feladatköröm: előgondozás a rehabilitációs intézeteinkbe, ártalomcsökkentés, egyéni-, pár- és családkonzultációk vezetése, tizenévesek ellátása.

Hiszem, hogy az őszinte emberi kapcsolatokban Isten szeretete tükröződik vissza! Szeretem az állatokat is. Szabadidőmet szívesen töltöm a természetben. Különösen szeretek otthon, a lugas alatt olvasgatni.

baderne-kiss-juliannaKiss Júlianna

2008-ban végeztem az Elte szociális munkás szakán. Kezdetektől fogva, -tanulmányaim befejezését követően- hajléktalan szenvedélybetegekkel dolgoztam. Számomra ez a terület, ahol otthonra találtam. Szeretem az embereket és a bennük rejlő lehetőségeket. Hiszem, hogy van remény, és a változáshoz soha nincs késő. A Misszió munkatársaként a feltétel nélküli és támogató szeretet az, ami vezérel, miközben láthatom azt, hogyan bontakoznak ki lelkek előttem és mire képesek mikor szeretetteljes közeg veszi őket körül. Saját erejükből alakulnak, ösztönösen érezve az irányt, mely nem kényszer, hanem belső késztetés. Eszköz szeretnék lenni önmaguk megismerésében és önmaguk szeretetében.

lakatos-csabaLakatos Csaba

1985-ben születtem, Budapesten. Nős vagyok 2 gyermek édesapja. 2014 elején hallottam először a Válaszútról egy szerhasználó barátomtól. Akkoriban még kliensként vendégeskedtem itt. Kb.15 éves drog és alkohol problémám után ezen a helyen segítettek nekem eljutni a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonba, ahol megváltoztathattam az életem. 2015.márciusában jöttem ki a rehabról és kezdtem el itt dolgozni fejlesztő felkészítő munkatársként. 2017.06.01-től vagyok itt teljes munkatársként.Jelenleg a srácoknak a rehabra kerülésüket segítem, azaz az előgondozásban veszek részt, emellett az elterelésben.Számomra a saját életutam a legnagyobb bizonyság arra, hogy akármilyen mélyen is van az ember, van remény a változtatásra és az eddig nem ismert belső erőinket felhasználva egy tartalmasabb életet biztosíthatunk magunknak.

Jelenleg esti gimnáziumban tanulok, hogy később olyan szakon tanulhassak ami lehetővé teszi,hogy még szakmaibban segíthessek.

lengyel-csillaLengyel Csilla

1984-ben születtem, egyetemista korom óta élek kisebb megszakításokkal Budapesten. Eredeti tájépítészmérnök szakmám mellett pasztorálpszichológiai szakreferens végzettséget szereztem, 2014-től pedig közgazdaságtant tanulok a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A Válaszút Misszió munkájában 2012 májusa óta veszek részt, először adminisztrátorként és segítőként, majd gazdaságvezetőként, és elterelés csoportok tartásával.

 

 

 

soos-dora

Soós Dóra

A Missziót 2008-ban ismertem meg szociális munkás hallgatóként, 2009 óta pedig munkatársként vagyok jelen a Válaszút életében.

Főbb tevékenységeim: előgondozás drogterápiás otthonokba, ártalomcsökkentő programunk koordinálása, az alacsonyküszöbű szolgáltatásunk fejlesztése és ellátása, családkonzultációk.

2006-ban jutottam a keresztény hitre és ennek következtében megszületett bennem vágy, hogy Isten gyógyító, helyreállító munkájában részt vegyek. Hivatásomat az ebből fakadó küldetéstudattal és a folyamatosan bővülő szakmai eszköztáram használatával végzem.

Hiszem, hogy „Senki sincs itt véletlenül”.

petroszSztajkosz Petrosz

2014-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Károli Gáspár Református egyetemen, Szociális Munka szakon. Isten vezetését érzem abban, hogy a segítő hivatást választhattam, ez abban is megnyilvánul számomra, hogy az iskola elkezdésével szinte egy időben, a szakmában kezdhettem el dolgozni.

A Válaszút Missziónál 2016. október 1.én kezdtem el dolgozni. Feladataim elsősorban a Támogatott Lakhatással kapcsolatos segítői munkák, és az elterelés csoportok vezetése.

Hiszem, hogy minden emberben megvan a pozitív változás lehetősége, azonban ez kemény munka. Aki segítséget kér, abban kell segíteni, hogy megtalálja ezt a lehetőséget, és “munkába állhasson”.