Munkatársaink

 

skype

Selmeczi LajosSelmeczi Lajos

1968-ban születtem Budapesten, itt is nőttem fel a Füredi úti lakótelepen. 2000 óta a családommal Nyergesújfalun élek. Nős vagyok, 4 fiúgyermekünk van. Regő Bekény 1995-ben, Bende Mór 1998-ban, Soma Bese 2001-ben és Berke Ábris 2009-ben születtek.

Teológiát, mentálhigiénét és szupervízori szakképzést végeztem. 1992 óta foglalkozom szenvedélybetegekkel, drogfogyasztókkal és hozzátartozóikkal.

2004-ben kerültem a Válaszút Misszióhoz, melynek jelenleg a program koordinátora vagyok. Feladataim közé – az intézmény ellátási területeinek szakmai koordinációján túl – a büntetés-végrehajtási intézetekben végzett programok, valamint hozzátartozókkal végzett tanácsadás, és konzultáció tartozik.

balogh-annaJuhász-Balogh Anna

1987-ben születtem, Nagykanizsán nőttem fel, 18 éves koromban felkerültem Budapestre. A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem, 2011 óta dolgozom pszichológusként, a Válaszútban.

Senki sincs itt véletlenül, úgy gondolom én sem.

Hiszem azt, hogy minden embernek szüksége van arra, hogy beteljesítse személyes életfeladatát. Önmagunk és egymás megismerése fontos építőköve lehet az Útnak, melyet Isten készített.

 

 

 

Erőss ÉvaErőss Éva

1967-ben születtem Budapesten. Férjemmel 1990-ben házasodtunk össze, 7 közös gyermekünk született.

A Misszióval 1994-ben ismerkedtem meg, hozzátartozóként. Én magam is Zsibriken találtam meg a szabadulást, megtértem és eldöntöttem, hogy segítő leszek, ha gyerekeink nagyobbak lesznek.

Ezzel a céllal tanultam szociálpedagógiát, és kezdtem tanulni családterápiát. 2008 óta dolgozom a Válaszút Misszióban. Feladatköröm: előgondozás a rehabilitációs intézeteinkbe, ártalomcsökkentés, egyéni-, pár- és családkonzultációk vezetése, tizenévesek ellátása.

Hiszem, hogy az őszinte emberi kapcsolatokban Isten szeretete tükröződik vissza! Szeretem az állatokat is. Szabadidőmet szívesen töltöm a természetben. Különösen szeretek otthon, a lugas alatt olvasgatni.

Kiss JuliannaKiss Julianna

2008-ban végeztem az Elte szociális munkás szakán. Kezdetektől fogva, -tanulmányaim befejezését követően- hajléktalan szenvedélybetegekkel dolgoztam. Számomra ez a terület, ahol otthonra találtam. Szeretem az embereket és a bennük rejlő lehetőségeket. Hiszem, hogy van remény, és a változáshoz soha nincs késő. A Misszió munkatársaként a feltétel nélküli és támogató szeretet az, ami vezérel, miközben láthatom azt, hogyan bontakoznak ki lelkek előttem és mire képesek mikor szeretetteljes közeg veszi őket körül. Saját erejükből alakulnak, ösztönösen érezve az irányt, mely nem kényszer, hanem belső késztetés. Eszköz szeretnék lenni önmaguk megismerésében és önmaguk szeretetében.

 

lakatos-csabaLakatos Csaba

1985-ben születtem, Budapesten. Nős vagyok 2 gyermek édesapja. 2014 elején hallottam először a Válaszútról egy szerhasználó barátomtól. Akkoriban még kliensként vendégeskedtem itt. Kb.15 éves drog és alkohol problémám után ezen a helyen segítettek nekem eljutni a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonba, ahol megváltoztathattam az életem. 2015.márciusában jöttem ki a rehabról és kezdtem el itt dolgozni fejlesztő felkészítő munkatársként. 2017.06.01-től vagyok itt teljes munkatársként.Jelenleg a srácoknak a rehabra kerülésüket segítem, azaz az előgondozásban veszek részt, emellett az elterelésben.Számomra a saját életutam a legnagyobb bizonyság arra, hogy akármilyen mélyen is van az ember, van remény a változtatásra és az eddig nem ismert belső erőinket felhasználva egy tartalmasabb életet biztosíthatunk magunknak.

Jelenleg esti gimnáziumban tanulok, hogy később olyan szakon tanulhassak ami lehetővé teszi,hogy még szakmaibban segíthessek.

lengyel-csillaLengyel Csilla

1984-ben születtem, egyetemista korom óta élek kisebb megszakításokkal Budapesten. Eredeti tájépítészmérnök szakmám mellett mérnök-közgazdász képesítést szereztem a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A Válaszút Misszió munkájában 2012 óta veszek részt, először adminisztrátorként és segítőként, majd gazdasági vezetőként.

 

 

 

 

 

soos-dora

Soós Dóra

A Missziót 2008-ban ismertem meg szociális munkás hallgatóként. 2009 óta munkatársként vagyok jelen a Válaszút életében, 2016-ban pedig intézményvezető helyettes lettem.

Főbb tevékenységeim: előgondozás drogterápiás otthonokba, ártalomcsökkentő programunk koordinálása, az alacsonyküszöbű szolgáltatásunk fejlesztése és ellátása, családterápia.

2006-ban jutottam a keresztény hitre és ennek következtében megszületett bennem vágy, hogy Isten gyógyító, helyreállító munkájában részt vegyek. Hivatásomat az ebből fakadó küldetéstudattal és a folyamatosan bővülő szakmai eszköztáram használatával végzem.

petroszSztajkosz Petrosz

2014-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Károli Gáspár Református egyetemen, Szociális Munka szakon. Isten vezetését érzem abban, hogy a segítő hivatást választhattam, ez abban is megnyilvánul számomra, hogy az iskola elkezdésével szinte egy időben, a szakmában kezdhettem el dolgozni.

A Válaszút Missziónál 2016. október 1.én kezdtem el dolgozni. Feladataim elsősorban a Támogatott Lakhatással kapcsolatos segítői munkák, és az elterelés csoportok vezetése.

Hiszem, hogy minden emberben megvan a pozitív változás lehetősége, azonban ez kemény munka. Aki segítséget kér, abban kell segíteni, hogy megtalálja ezt a lehetőséget, és “munkába állhasson”.

Horváth Dóra JúliaHorváth Dóra Júlia

Érettségi után a jogi egyetemet választottam, de az évek alatt egyre jobban éreztem, hogy jogszabályok helyett inkább emberekkel szeretnék foglalkozni. 2013 őszén önkéntesként léptem át először a Válaszút Misszió küszöbét, és a hely azonnal magával ragadott. Az önkéntes tapasztalatok megerősítettek abban, hogy szeretnék segítővé válni.

2017-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzésén, amit életem egyik legjobb döntésének tartok. 2020-ban az a megtiszteltetés ért, hogy munkatársként csatlakozhattam a Válaszút stábjához. Úgy érzem, a változás lenyűgöző, és egyben megrendítő, segítőként kísérni a folyamatot pedig kiváltság.