Munkatársaink

 

Selmeczi LajosSelmeczi Lajos

1968-ban születtem Budapesten, itt is nőttem fel a Füredi úti lakótelepen. 2000 óta a családommal Nyergesújfalun élek. Nős vagyok, 4 fiúgyermekünk van. Regő Bekény 1995-ben, Bende Mór 1998-ban, Soma Bese 2001-ben és Berke Ábris 2009-ben születtek.

Teológiát, mentálhigiénét és szupervízori szakképzést végeztem. 1992 óta foglalkozom szenvedélybetegekkel, drogfogyasztókkal és hozzátartozóikkal.

2004-ben kerültem a Válaszút Misszióhoz, melynek jelenleg az intézményvezetője vagyok. Feladataim közé – az intézmény ellátási területeinek szakmai koordinációján túl – a büntetés-végrehajtási intézetekben végzett programok, valamint hozzátartozókkal végzett tanácsadás, és konzultáció tartozik.

 

balogh-annaJuhász-Balogh Anna

1987-ben születtem, Nagykanizsán nőttem fel, 18 éves koromban felkerültem Budapestre. A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem, 2011 óta dolgozom pszichológusként, a Válaszútban.

Senki sincs itt véletlenül, úgy gondolom én sem.

Hiszem azt, hogy minden embernek szüksége van arra, hogy beteljesítse személyes életfeladatát. Önmagunk és egymás megismerése fontos építőköve lehet az Útnak, melyet Isten készített.
Az intézményben egyéni, pár- és családkonzultációt is végzek, hozzátartozói- és elterelés csoportot is vezetek.

 

 

lakatos-csabaLakatos Csaba

1985-ben születtem, Budapesten. Nős vagyok 2 gyermek édesapja. 2014 elején hallottam először a Válaszútról egy szerhasználó barátomtól. Akkoriban még kliensként vendégeskedtem itt. Kb.15 éves drog és alkohol problémám után ezen a helyen segítettek nekem eljutni a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonba, ahol megváltoztathattam az életem. 2015.márciusában jöttem ki a rehabról és kezdtem el itt dolgozni fejlesztő felkészítő munkatársként. 2017.06.01-től vagyok itt teljes munkatársként.Jelenleg a srácoknak a rehabra kerülésüket segítem, azaz az előgondozásban veszek részt, emellett az elterelésben.Számomra a saját életutam a legnagyobb bizonyság arra, hogy akármilyen mélyen is van az ember, van remény a változtatásra, és az eddig nem ismert belső erőinket felhasználva egy tartalmasabb életet biztosíthatunk magunknak.

Jelenleg esti gimnáziumban tanulok, hogy később olyan szakon tanulhassak, ami lehetővé teszi, hogy még szakmaibban segíthessek.

 

lengyel-csillaLengyel Csilla

1984-ben születtem, egyetemista korom óta élek kisebb megszakításokkal Budapesten. Eredeti tájépítészmérnök szakmám mellett mérnök-közgazdász képesítést szereztem a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A Válaszút Misszió munkájában 2012 óta veszek részt, először adminisztrátorként és segítőként, majd gazdasági vezetőként.

 

 

 

 

 

 

petroszSztajkosz Petrosz

2014-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Károli Gáspár Református egyetemen, Szociális Munka szakon. Isten vezetését érzem abban, hogy a segítő hivatást választhattam, ez abban is megnyilvánul számomra, hogy az iskola elkezdésével szinte egy időben, a szakmában kezdhettem el dolgozni.

A Válaszút Missziónál 2016. október 1.én kezdtem el dolgozni. Feladataim elsősorban a Támogatott Lakhatással kapcsolatos segítői munkák, és az elterelés csoportok vezetése.

Hiszem, hogy minden emberben megvan a pozitív változás lehetősége, azonban ez kemény munka. Aki segítséget kér, abban kell segíteni, hogy megtalálja ezt a lehetőséget, és “munkába állhasson”.

 

Horváth Dóra JúliaHorváth Dóra Júlia

Érettségi után a jogi egyetemet választottam, de az évek alatt egyre jobban éreztem, hogy jogszabályok helyett inkább emberekkel szeretnék foglalkozni. 2013 őszén önkéntesként léptem át először a Válaszút Misszió küszöbét, és a hely azonnal magával ragadott. Az önkéntes tapasztalatok megerősítettek abban, hogy szeretnék segítővé válni.

2017-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzésén, amit életem egyik legjobb döntésének tartok. 2020-ban az a megtiszteltetés ért, hogy munkatársként csatlakozhattam a Válaszút stábjához. Úgy érzem, a változás lenyűgöző, és egyben megrendítő, segítőként kísérni a folyamatot pedig kiváltság.

 

Stadler Helga

Pszichológusi végzettségem az ELTE klinikai és egészségpszichológia szakirányán szereztem, ahol tanulmányaim mellett több szervezetnél is önkénteskedtem, főként pszichoedukációs programokban.
Régóta szívügyem az addiktológia, így kerültem a Válaszút Misszióba 2020 novemberében. Jelenleg csoportos és egyéni elterelés konzultációkat tartok, felnőtteknek és serdülőknek egyaránt. Hiszek az emberekben, az elfogadás és megértettség erejében.

 

 

 

Kőszegi Blanka Zoé

2020 januárjában végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szociálpedagógia szakán. Ezután 9 hónapot töltöttem Ausztráliában, ahol egy magyar idősek otthonában dolgoztam.
Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karának levelezős hallgatója vagyok.

2021. március 30-án csatlakoztam a Válaszút Misszió munkatársaihoz. Feladatom első körben az alacsonyküszöbű szolgáltatás ellátása, valamint előgondozás drogterápiás otthonokba.

Hívő lányként hivatásomnak tekintem, hogy másoknak segítsek, ezért is választottam ezt a szakterületet.

 

Menyhárt Balázs

Menyhárt Balázs vagyok, 1991-ben születtem Budapesten.

Saját élményű segítőként is fontosnak tartom a függőség problémájának rendszerszintű vizsgálatát, így tanulmányaimat is ennek mentén végzem. Jelenleg az ELTE Társadalomtudományi karán tanulok szociális munkát.

Célomnak tekintem, hogy minél hatékonyabban tudjam a hozzám hasonló problémákkal küzdő embereket kísérni a szabadulás felé vezető úton.

Mindehhez igyekszem felhasználni saját életutamból származó önismereti tapasztalataimat, kiegészítve hitemmel és a tudományos keretekkel, hogy szakszerűen, a szeretet jegyében végezhessem munkámat.

 

 

 

Szabóné Varga Gabriella

Eredeti szakmám szerint külkereskedelmi üzemgazdász vagyok. Több mint 30 évig dolgoztam az államigazgatásban és foglalkoztam külgazdasági kapcsolatokkal. Négy gyermekem van, akik megtanítottak arra, hogy a világ sokszínű és minden ember, kapcsolat és kapcsolódás egyedi és megismételhetetlen. 2015-ben szereztem mentáhigiénés segítő képzettséget, ami szakmai alapot is adott a megtapasztalásomhoz. Hiszek a testérzetek-érzelem-értelem egyensúlyában. Fókusz trénerként segítek klienseimnek kapcsolódni önmagukhoz. 2011 és 2020 között önkéntesként tevékenykedtem a Misszióban, és 2021 óta főállású munkatársként dolgozom itt. Főként elterelés csoportot vezetek és egyéni konzultációkat folytatok. Emellett részt veszek az alacsony küszöbű ellátásban és előgondozást végzek rehabilitációval foglalkozó intézményekbe, valamint közreműködöm az Intézményünk gazdasági feladatainak ellátásában.